South Park Kitchen Remodel

Before - South Park Kitchen
Before – South Park Kitchen
South Park Kitchen
South Park Kitchen

Some pretty dramatic changes to a kitchen renovation in South Park. The outdated kitchen had too many doorways and one extra large window that limited the cabinetry options in the previous design. Nest Designs LLC created a new floor plan that eliminated two doorways and one window. Removing those items allowed for a wall of cabinetry and a large amount of surface area on the counter-tops. The area to the left of the stove used to be a doorway that led to the outside of the house while the area to the right of the stove use to be a window.

Before - South Park Kitchen
Before –  Kitchen
South Park Kitchen Remodel
South Park Kitchen Remodel
South Park Kitchen
South Park Kitchen

Repositioning the island and the stove helped create better flow in the kitchen. This historic home had 9′ ceilings and running the cabinetry the height of the ceiling added much needed storage, along with adding a lot of visual appeal. Notice the support beams above the opening that  lead into the mudroom and additional pantry (not  pictured). By opening up the doorway that had a very small passageway, we were able to make those two spaces more unified. It also allowed  for more natural light to flood into the kitchen. After photos by Bealer Photographic Arts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting